بلاگ

زمان شروع ‌‌آموزش حیوانات خانگی

۸ یا ۷ هفتگی سن مناسب آغاز تربیت حیوانات خانگی

برای پاسخ به این سوال بهتر است به این نکته توجه کنیم که زمان شروع ‌‌آموزش ممکن است در‌‌ هر حیوان متفاوت باشد‌‌، توصیه ما شروع ‌‌آموزش در اولین فرصت بعد از ورود ‌‌آنها به زندگی شماست‌‌، در سنین پایین ‌‌آموزش ‌‌می‌تواند عاملی باشد تا از شکل گیری عادات بد رفتاری در سگ‌ها جلوگیری کند. در مسیر ‌‌آموزش به نکات ‌‌آموزشی دقت کنید و از مربیان حرفه‌‌ای کمک بگیرید‌‌، صبر و استمرار و مشاهده مسیر یادگیری ‌‌آنها در پیشرفت مسیر‌‌ ‌‌آموزش تاثیرگذار خواهد بود.

‌‌آموزش و تربیت حیوانات خانگی ممکن است با‌‌ چالش‌های زیادی همراه باشد اما نتیجه ‌‌آموزش حیوانات خانگی شما‌‌، ایجاد یک ارتباط‌‌ مثبت همراه با اعتماد است‌‌، ‌‌آنها یاد می‌گیرند که گوش کنند و فرم‌‌آنهای ‌‌آموزشی را درک و اجرا کنند و البته به شما به عنوان فردی که وظیفه نگهداری و مراقبت ‌‌آنها را دارید کمک می‌کند تا یاد بگیرید با حیوانات خانگی خود به گونه‌‌ای رفتار کنید که درک کنند.

دستوراتی مثل‌‌، بمان‌‌، نشستن‌‌، رهاکن و‌‌… پایه‌های اصلی در ساختن رفتاری عالی برای ‌‌آنهاست. بهتر است در سنین کم دستورات یک یا دو کلمه‌‌ای باشند تا ‌‌آموزش برای ‌‌آنها راحت و سریع انجام شود. در ۳ یا ۴ ماهگی شما می‌توانید برای ‌‌آموزش دستورات بعدی برنامه ریزی داشته باشید.

‌‌آموزش و تربیت گربه

یک سوال پرتکرار: آیا می‌توان به گربه‌ها را هم مانند سگ‌ها ‌‌آموزش داد؟

سگ‌ها به نسبت گربه‌ها توان بیشتری در پردازش الگوهای فکری دارند و این در ‌‌آموزش پذیری و مهارت‌های ارتباطی بیشتر ‌‌آنها نسبت به گربه یک مزیت به حساب می‌آید. گربه‌ها نسبت به سگ میل کمتری به ‌‌آموزش فرم‌‌آنها دارند اما واقعیت این است که ما می‌توانیم تمام دستورات ‌‌آموزشی سگ‌ها را به گربه‌ها ‌‌آموزش دهیم تنها تمایز اصلی در‌‌آموزش ‌‌آنها پیدا کردن محرکی برای ایجاد انگیزه ‌‌آموزشی در ‌‌آنهاست و شاید این در واقع تنها حلقه مفقوده این ماجرا باشد. گربه‌ها شخصیتی مستقل و با اراداه دارند اما مشاهده رفتارهای مختلف در گربه‌ها نشان داده که در صورت تمایل و تمرین امکان ‌‌آموزش برای ‌‌آنها وجود خواهد داشت.

 

۱۲ فرمان‌‌ ‌‌آموزشی در دوره مقدماتی تربیت حیوانات خانگی

  1. بیا‌‌ و بشین
  2. بخواب
  3. نکن
  4. بچرخ
  5. بمون
  6. دست چپ
  7. دست راست
  8. بخور یا نخور
  9. برو تو باکس
  10. پریدن از مانع
  11. ‌‌آموزش محل دسشویی
  12. رفع ناهنجاریهای رایج.

۷ فرمان ‌‌آموزشی در دوره پیشرفته تربیت حیوانات خانگی

تمرکز‌‌ اصلی این دوره ‌‌آموزش هم قدم شدن سگ است.

  1. همقدم شدن سگ کنار پا
  2. همقدم شدن با بند
  3. همقدم شدن بدون بند
  4. اجرای فرامین از راه دور
  5. فرمان سوار شدن در خودرو با فرمان
  6. برو سر جات (باکس‌‌، پارک)
  7. پریدن از حلقه

اهمیت یادگیری بعضی از فرم‌‌آنهای اولیه در تربیت سگ

فرمان “بشین” در تربیت سگ

یکی از ابتدایی ترین دستورات در تربیت سگ‌ها‌‌، فرمان “بشین” است‌‌.‌‌آموزش این فرمان به سگ باعث کنترل بهتر ‌‌آنها شده و سگ‌هایی که فرمان “بشین “را می‌دانند نسبت به سگ‌هایی که این فرمان به ‌‌آنها ‌‌آموزش داده نمی‌شود آرامتر هستند. ‌‌آموزش بشین ‌‌می‌تواند مقدمه ‌‌آموزش‌هایی مثل “بیا” و یا “بمان” باشد.

فرمان “بیا” در تربیت سگ

یکی از دستورات مهم در ‌‌آموزش فرمان “بیا” است. موقعیتی را تصور کنید که کنترل بند قلاده از دست شما خارج می‌شود‌‌ هر زمان که می‌خواهید سگ به سمت شما برگردد و در کنار شما باشد‌‌، ‌‌آموزش فرمان “بیا “در این موقعیت‌ها کمک کننده خواهد بود.اما در بعضی از مواقع سگ‌ها به دلیل سرگرم شدن بیش از حد با محرک‌های محیطی ممکن است به فرمان بیا بی توجه باشد و موقعیت به وجود ‌‌آمده برای ‌‌آنها خطرناک باشد (مثل ورود به فضایی که امنیت جانی ‌‌آنها را تهدید میکند)در این شرایط فرمان “اضطراری بیا”استفاده می‌شود در این فرمان از کلماتی کوتاه و همراه با قاطعیت استفاده کنید و فراموش نکنید که این کلمات در هیچ موقعیت دیگری نباید استفاده شوند تا سگ شما کاملا فرمان و اهمیت آن را درک کند و البته برای اثربخشی بهتر ‌‌آموزش حتما از شیوه تقویت مثبت استفاده کنید (جایزه‌ها و تشویقی‌های خوشمزه برای ‌‌آنها انگیزه بالایی در یادگیری ایجاد می‌کند)

 

فرمان “ماندن”

پیش نیاز ‌‌آموزش این فرمان‌‌، یادگیری کامل فرمان نشستن است‌‌. زمانیکه مشغول کاری هستید که سگ شما نباید در اطراف شما باشد و یا مواقعی که نباید از محیط امن ایجاد شده‌اش خارج شود.

نکته مهم در تربیت حیوانات خانگی

نکته مهم در تربیت حیوانات خانگی این است که یادگیری و تربیت، منجر به تقویت و تحریک ذهنی ‌‌آنها می‌شود و این مهم برای حفظ سلامت جسمی و روانی حیوان خانگی شما اهمیت بسیار زیادی دارد. فعال ماندن ذهن در حیوانات خانگی به اندازه ورزش روزانه اهمیت دارد.

 

مشکلاتی که در صورت عدم ‌‌آموزش حیوانات خانگی‌‌ ایجاد می‌شود

  • بی توجهی به محل مشخص برای‌‌ دستشویی
  • جویدن لوازم
  • بالا و پایین پریدن
  • پارس کردن زیاد
  • کندن و حفر کردن

‌‌آموزش ۵ بازی ساده برای سرگرمی

  • یک بطری پلاستیکی خالی آب را انتخاب کنید و درپوش، حلقه پلاستیکی و برچسب آن را بردارید. مقداری غذای خشک و‌‌ یا خوراکی در داخل آن قرار دهید و از حیوان خانگی خود بخواهید آن را به اطراف بچرخاند تا خوراکی‌ها را دریافت کند‌‌.
  • از یک توپ تنیس قدیمی با برش دادن یک شکاف در آن و پر کردن آن با خوراکی‌‌ و یا غذای خشک استفاده کنید.
  • از یک حوله کهنه تمیز‌‌ برای پیچیدن خوراکی‌ها در داخل آن‌‌ و یا از یک حوله کوچکتر برای گره زدن با خوراکی‌های داخل آن استفاده کنید. همچنین می‌توانید از نوارهای پارچه ای برای ساختن قیطان استفاده کنید و خوراکی‌هایی را درون آن پنهان کنید. این پازل را با سگ‌هایی که ممکن است مواد غیر خوراکی بخورند امتحان نکنید.
  • یک جعبه را با (تکه‌های پارچه‌‌، جوراب، توپ) پر کنید و غذای خشک و خوراکی‌ها را در جعبه پخش کنید و به سگتان اجازه بدهید تا داخل جعبه را حفر کند و محتویات آن را کشف کند‌‌، این بازی برای ‌‌آنها خیلی سرگرم کننده و لذت بخش است و قطعا شما هم با دیدن هیجان کشف ‌‌آنها‌‌، لذت می‌برید.
  • خوراکی‌ها را زیر لیوا‌‌ن‌های پلاستیکی پنهان کنید می‌توانید‌‌ زیر همه ‌‌آنها یا فقط تعدادی از ‌‌آنها غذاها را قرار دهید.

 

۱۰‌‌ نکته‌‌ مهم و کلیدی‌‌ در ‌‌آموزش سگ

  • جلسات ‌‌آموزش دستورات اولیه باید به صورت مداوم روزانه ۱۵ دقیقه انجام شود. اگر سگ شما‌‌، مشکل تمرکز دارد زمان ‌‌آموزش باید به بخش‌های ۵ دقیقه ای تقسیم شود و یا اگر شما سگی پرانرژی دارید، برای تخلیه انرژی ‌‌آنها می‌توانید قبل از‌‌آموزش با ‌‌آنها ورزش کنید تا با تمرکز بیشتری ‌‌آموزش ببینند.یکی از راه‌های مفید برای تخلیه انرژی سگ‌ها‌‌، پیاده روی روزانه است.
  • دقت کنید که حجم دستورات بیش از ظرفیت سگ نباشد چون نتیجه مطلوبی نخواهد داشت‌‌.
  • با شروع یادگیری فرم‌‌آنها‌‌، باید شروع به تغییراتی در فضای ‌‌آموزش کنید‌‌، برای مثال تغییر در اتاق‌ها و یا حتی از خانه به فضای بیرونی.اینکار به سگ شما کمک میکند که بدون توجه به موقعیت مکانی فرم‌‌آنها را ‌‌آموزش ببیند و در افزایش تمرکز برای اجرای فرم‌‌آنها در شرایط مختلف هم تاثیرگذار خواهد بود.
  • تصوراتی‌‌ غلط در مورد ‌‌آموزش پذیری سگ‌ها در سنین پیری و یا رفع عادات غلط و ‌‌آموزش مجدد وجود دارد‌‌، مربیان ‌‌آموزش دیده و حرفه ای ما در آچاره با استفاده از دانش، صبر و شکیبایی‌‌ و عشق به شما ثابت خواهند کرد که ‌‌آموزش در هر سنی امکان پذیر است و تنها با شکیبانی و استمرار می‌توان به نتیجه مطلوب دست پیدا کرد.

 

  • فراموش نکنید که شما تنها میتوانید رفتاری را به حیوان خانگی خود ‌‌آموزش دهید که از نظر فیزیکی حیوان خانگی شما‌‌، توانایی انجام آن رفتار را داشته باشد.پس برای نتیجه بهتر در ‌‌آموزش حیوانات خانگی، باید دانش اولیه از رفتارهای ‌‌آنها داشته باشیم تا بتوانیم بر اساس آن دستورات و فرم‌‌آنهای بیشتری ‌‌آموزش دهیم‌‌.
  • گاهی ممکن است در یک خانواده چند نفری‌‌، هر فردی یک نوع ‌‌آموزش و یا یک فرمان را به شیئپوه ای متفاوت ‌‌آموزش دهد که این مورد منجر به عدم یادگیری در سگ و یا رفتارهایی متفاوت از ‌‌آموزش اولیه ‌‌آنهاست‌‌، به همین دلیل به شما پیشنهاد میکنیم که ابتدا در مورد دوره ‌‌آموزشی‌‌ حیوان خانگی خود با اعضای خانواده به توافق و اشتراک نظر برسید و در نهایت می‌توانید با کمک مربیان تربیت حیوانات خانگی‌‌،‌‌ ‌‌آموزش را آغاز کنید.
  • نوع رفتار و انرژی شما در رفتار سگ تاثیر گذار خواهد بود‌‌، تلاش کنید تا قاطعانه و با انرژی مثبت با ‌‌آنها رفتار کنید‌‌، برای نتیجه بهتر میتوانید از رفتار و یا برخور خود با ‌‌آنها فیلم بگیرید و بررسی کنید.
  • در تربیت و ‌‌آموزش حیوانات خانگی تنها از دستورات کلامی استفاده نکنید‌‌، فراموش نکنید که ‌‌آنها از طریق زبان بدن و انرژی ارتباط برقرار میکنند‌‌، پس ممکن است گاهی در دریافت دستورات کلامی شما با مشکل موجه شوند. تحقیقات نشان داده که گاهی ‌‌آنها یک دستور کلامی را با یک نشانه غیرکلامی همزمان مرتبط میکنند و سپس یاد می‌گیرند. به جزئیات رفتاری خود دقت کنید‌‌، گاهی نگاه ما به یک نقطعه دور‌‌، وضعیتی که در آن قرار داریم (نشسته یا ایستاده ایم)‌‌، فاصله ما از ‌‌آنها و کوچکترین تغیرات ‌‌می‌تواند در‌‌ اثربخشی ارتباط ما با ‌‌آنها تفاوت ایجاد کند.
  • تکرار و تکرار: در تربیت سگ ممکن است ‌‌آموزش یک فرمان‌‌ صدها بار تکرار شود، برای بعضی از سگ‌ها ‌‌آموزش مهارت جدید ممکن است مدت‌ها طول بکشد‌‌، تا زمانی که یک فرمان کامل نشده و از یادگیری آن اطمینان حاصل نکردید‌‌، رفتار جدیدی را ‌‌آموزش ندهید.
  • روش‌های تربیتی حیوانات خانگی با‌‌ تقویت نکات مثبت (تربیت مبتنی بر پاداش): موثرترین شیوه ‌‌آموزش و یادگیری سگ‌ها، ‌‌آموزش یا تقویت مثبت است.به عبارت ساده‌‌، بعد از اینکه سگ شما رفتاری را طبق خواسته شما‌‌، انجام داد‌‌، با استفاده از تشویقی (چیزهایی که سگ شما دوست دارد)‌‌ به تقویت آن رفتار و به احتمال زیاد تکرار آن کمک خواهید کرد. با دادن یک تشویقی‌‌، بلافاصله پس از انجام یک رفتار‌‌ (مانند “نشستن”) سگ شما به احتمال زیاد این رفتار را دوباره و دوباره انجام می دهد. استفاده از تنبیه‌‌، تن صدای بالا(عصبانیت و یا پرخاشگری کلامی)هرگز توصیه نمی‌شود زیرا رفتاری مثل فریادزدن بر سر سگ به دلیل یک عمل اشتباه‌‌، اعتماد بین شما را از بین خواهد برد و سگ دچار اضطراب می‌شود و در نتیجه منجر به مشکلات رفتاری در سگ خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *